Ne am obișnuit ca în supermarketuri legumele și fructele să arate perfect! Din păcate, pentru a obține acest efect, în majoritatea cazurilor sunt folosite substanțe pe care trebuie să le îndepărtăm înainte să savurăm “produsul proaspat”.
O întâmplare șocantă este povestităde o femeie din Marea Britanie care s-a filmat în timp ce ardea frunze de varza “proaspete”, ce se topeau și miroseau precum plasticul. Imaginile au fost publicate pe Internet și vizualizate de mii de ori, pornind o discuție despre legumele și fructele “de plastic” pe care le găsim în supermarket, potrivit Daily Mail.
Legumele Și fructele din supermarket pot fi tratate cu o gama larga de substante, de la compuși chimici, la extracte din insecte. Producătorii nu sunt nevoiți să includă acesti compuși pe etichete pentru că majoritatea substantelor ce dau luciul produselor sunt considerate adaosuri de productie, nu ingrediente.
Ceea ce pare a fi un luciu pe care îl vedem pe legume si fructe poate ascunde spălături în clorină, ceara ca de plastic (ce poate fi inflamabilă) si tratamente chimice.
Legume și functe sunt și împachetate în cutii și pungi de plastic, ce sunt tratate la randul lor cu substanțe periculoase. “Ceara” poate include ceara polietilenă (produsă des din compuși petrolieri) și selac (rașină produsă de un carabus).
“Aceste tipuri de ceara conțin de multe ori fungicide, precum imazalil. Personal, n-aș vrea să ating sau să mănânc aceste substanțe toxice deloc, cu atat mai mult în cantitățile pe care organele de reglementare le considera doze sigure” a declarat Joanna Blytham, autoarea cartii Swallow This, ce detaliaza secretele industriei alimentare.
“Apa cu sapun poate curăța o parte, dar nu toate chimicalele - dar de ce Dumnezeu trebuie să spălăm produse proaspete pentru a înlătura substanțe potential nocive?” a continuat Blytham.
Așa arată varza creată în laborator!
Roşiile, festinul culinar al verii! Sfaturi utile pentru pastrarea roșiilor, timp îndelungat și rețete culinare....