Live acum
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Litoralul poate fi o atracţie nu doar vara. Doar la malul mării te poţi bucura, indiferent de anotimp, de o masă autentică cu peşte

Cherhanalele de la malul mării s-au umplut în acest weekend. Mai ales că astăzi a fost dezlegare pentru cei care ţin post. Bucătarii şi-au răsfăţat clienţii cu peşte de sezon: calcan fript pe plită sau guvizi traşi în tigaie şi scăldaţi apoi în mujdei de usturoi.

La malul mării, soarele a fost darnic astăzi şi s-a oglindit toată ziua în valuri. Vreme perfectă pentru a deschide terasele.

În cherhanale a mirosit a peşte proaspăt, aşa că oaspeţii au fost fericiţi.

Pălămida este vedetă în meniuri. Un peşte bun, care se mănâncă uşor pentru că nu are oase. Pescarii din Agigea prind kilograme bune în această perioadă. Captura lor ajunge în această bucătărie.

Cum postul Crăciunului are multe dezlegări la peşte, bucătarii au reinventat reţetele pentru a-şi surprinde clienţii.

Printre clopoţei şi beteală, la această pescărie din Mamaia se mănâncă bine zargan.

Un peşte bogat în fosfor, iar asta se vede şi în oasele lui, care sunt verzi - albăstrui. Cei mai mulţi îl preferă cu sare, fript pe plită.

O porţie de zargan costă 39 de lei, iar pentru calcan preţul este dublu.

Liniştea şi plaja pustie care vin la pachet sunt de nepreţuit.

Recomandari