Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30X Factor

Mâncare de țelină cu găluște din făină

Pentru că țelina este una dintre legumele de toamnă cu multe beneficii asupra organismului este bine să o includem în cât mai multe preparate, iar pentru azi avem o delicioasă rețetă de mâncare de țelină cu găluște din făină.

Porție de mâncare de țelină cu găluște din făină și smântână

Este un fel de tocăniță de țelină cu găluște din făină ce poate fi servită cu puțină smântână pentru a echilibra gusturile.

Ingrediente pentru rețeta Mâncare de țelină cu găluște din făină:

  • 2 buc. țelină, mari, cu frunze cu tot
  • 2 morcovi
  • 2 cepe roșii
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 2-3 ardei copți
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță boia de ardei dulce
  • 1/4 linguriță boia de ardei iute
  • 1 linguriță semințe de chimen
  • 60 ml ulei de măsline
  • Pentru găluște:
  • 3 ouă
  • 6-8 linguri de făină
  • sare
  • piper
  • verdețuri uscate

Mod de preparare rețeta Mâncare de țelină cu găluște din făină

Legumele se curăță și se taie în cuburi mari.

Mai întâi se călește ceapa ușor în ulei, apoi se adaugă morcovii, se mai amestecă puțin și se adaugă țelina și restul îngredientelor. Se toarnă apă cât să fie bine acoperite și se lasă la fiert până se pătrund bine toate.

Chimenul se rumenește ușor în tigaie, apoi se râșnește. O parte din chimen se adaugă de la început în mâncarea de țelină, iar restul se păstrează pentru la final.

Citește și: Supă cremă de țelină. O rețetă de post, foarte gustoasă și hrănitoare

Preparare găluște din făină.

Pentru prepararea găluștelor din făină, se amestecă ouăle cu puțină sare, piper și verdețuri uscate, apoi se încorporează făină până iese un aluat ca o budincă, ceva mai gros. Se pune apă la fiert și când clocotește se ia cu lingura din aluatul de găluște și se scufundă în apă. Se lasă să fiarbă până încep să se pătrundă, apoi se transferă cu ajutorul unei spumiere, în vasul cu tocănița de țelină.

Se asezonează interesanta mâncare de țelină cu găluște din făină cu sare, piper,boia de ardei și usturoi răzuit, iar spre final se mai potrinvește gustul cu restul de chimen. După stingerea focului, se adaugă tulpini de țelină tocate rondele și frunze tocate mărunt, dar și câteva frunze de busuioc

Poftă bună!

Recomandari