Este un fel de tocăniță de țelină cu găluște din făină ce poate fi servită cu puțină smântână pentru a echilibra gusturile.
Ingrediente pentru rețeta Mâncare de țelină cu găluște din făină:
- 2 buc. țelină, mari, cu frunze cu tot
- 2 morcovi
- 2 cepe roșii
- 1 rădăcină de păstârnac
- 2-3 ardei copți
- 2 căței de usturoi
- 1 linguriță boia de ardei dulce
- 1/4 linguriță boia de ardei iute
- 1 linguriță semințe de chimen
- 60 ml ulei de măsline
- Pentru găluște:
- 3 ouă
- 6-8 linguri de făină
- sare
- piper
- verdețuri uscate
Mod de preparare rețeta Mâncare de țelină cu găluște din făină
Legumele se curăță și se taie în cuburi mari.
Mai întâi se călește ceapa ușor în ulei, apoi se adaugă morcovii, se mai amestecă puțin și se adaugă țelina și restul îngredientelor. Se toarnă apă cât să fie bine acoperite și se lasă la fiert până se pătrund bine toate.
Chimenul se rumenește ușor în tigaie, apoi se râșnește. O parte din chimen se adaugă de la început în mâncarea de țelină, iar restul se păstrează pentru la final.
Citește și: Supă cremă de țelină. O rețetă de post, foarte gustoasă și hrănitoare
Preparare găluște din făină.
Pentru prepararea găluștelor din făină, se amestecă ouăle cu puțină sare, piper și verdețuri uscate, apoi se încorporează făină până iese un aluat ca o budincă, ceva mai gros. Se pune apă la fiert și când clocotește se ia cu lingura din aluatul de găluște și se scufundă în apă. Se lasă să fiarbă până încep să se pătrundă, apoi se transferă cu ajutorul unei spumiere, în vasul cu tocănița de țelină.
Se asezonează interesanta mâncare de țelină cu găluște din făină cu sare, piper,boia de ardei și usturoi răzuit, iar spre final se mai potrinvește gustul cu restul de chimen. După stingerea focului, se adaugă tulpini de țelină tocate rondele și frunze tocate mărunt, dar și câteva frunze de busuioc
Poftă bună!
Rețetă de conopidă gratinată la cuptor... Rețetă simplă de spaghete cu sos gorgonzola și rucola...