Mușchiulețul de porc în crustă de susan negru, frumos secționat pe diagonală și încadrat într-un medalion de legume frumos colorate, alese de aceeași mărime, inspiră a tablou frumos de primăvară.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Mușchiulet de porc în crustă de susan negru cu legume trase la tigaie și sos de brânzeturi:
- 500 gr mușchiuleț de porc
- sare
- semințe de susan negru
- 500 gr cartofi noi
- 200 gr varză de bruxelles
- 200 gr roșii cherry
- 50 gr slănină afumată
- ulei
- sare și piper
- unt
- susan negru
- Pentru sos:
- 150 gr brânză gorgonzola dulce
- 1-2 linguri smântână dulce
- 150 gr cremă de brânză, tartinabilă
- morcovi tricolori, pentru decor
Cum procedăm pentru a prepara Rețeta Mușchiulet de porc în crustă de susan negru cu legume trase la tigaie și sos de brânzeturi?
Mușchiulețul de porc se curăță bine de tendoane și grăsime, apoi se asezonează cu sare și se tăvălește prin semințe de susan. Se dă la cuptor pentru 30 de minute la 220 de grade.
Cartofii noi se spală bine, se fierb în coajă, se scurg și se trag într-o tigaie cu unt.
Varza de bruxelles se opărește în apă clocotită cu sare, apoi se trage într-o tigaie cu slănină topită.
Roșiile cherry se presară cu sare, se stropesc cu ulei și se dau la cuptor pentru 3-4 minute.
Pentru sos, se amestecă cele două tipuri de brânză cu smântâna, rezultând o compoziție cremoasă cu care se va servi atât mușchiulețul, cât și legumele.
Pentru decor, se curăță morcovii tricolori și se taie rondele. Se așază printre legumele trase la tigaie formând un medalion multicolor.