Este o supă tradițională japoneză și este considerată cea mai hrănitoare și consistentă supă din lume datorită multitudinii ingredientelor ce o compun.
Ce ne trebuie pentru supa tradițională japoneză Ramen:
- stock de pui sau de porc
- sos din soia cu mirin și sache, dar și alte condimente cu specific japonez
- paste
- ouă fierte moi
- porumb dulce
- broccoli
- ceapă verde
Cum se prepară Rețeta de supă Ramen.
Se prepară mai întâi un stock de pui, sau de porc cu legume și ghimbir, care se fierbe, de regulă, aproximativ 6 ore la foc încet.
Stockul se strecoară și în supa rămasă se adaugă un sos concentrat din soia cu minrin și alte ingrediente cu specific japonez. Apoi se adaugă pastele și se lasă să fiarbă până acestea se hidratează.
Între timp se blanșează broccoli, se fierb ouăle, moi și se toacă ceapa verde, rondele.
Aceste ingrediente se adaugă în supă în timpul servirii.
Foarte gustoasă și foarte sățioasă o astfel de supă, altceva nu-ți mai trebue la masă!
Rețeta Zilei: Gâscă veselă, un preparat nemțesc... Mușchiuleț de porc învelit în bacon cu piure de mazăre și sos de ardei copt...