Cu sos si vin rose, alaturi de mamaliguta gratinata, ciupercile te fac sa iti fie pofta imediat ce privesti platoul.
Ingrediente:
- 200g champinion albe
- 200g champinion maron
- 200g galbiori
- 200g pleurotus
- 200g gheba
- o ceapa
- un catel de usturoi
- 200g smantana dulce
- 200ml vin rose
- 200g branza tartinabila
- rozmarin
Mod de preparare:
1. Ciupercile mai mici se lasa intregi, cele mai mari se taie in jumatati, iar cele foarte mari se taie in felii. Astfel se obtine o multitudine de forme si texturi diferite in farfurie.
2. Se caleste ceapa, doar atat pana cand devine sticloasa, in putin ulei de masline si unt. Se adauga pleurotus si galbiorii se pun in cratita si se fierb. Se mai poate pune si un catel de usturoi. Se fierb cca 20 de min, pana cand scad.
3. Separat, fara niciun gram de sare, se calesc, la foc iute, ciupercile champinion, care se lasa intregi.
4. Cu un sos de smantana si vin, alaturi de mamaliguta, se servesc calde.
Puteti urmari editia integrala a emisiunii Neatza cu Razvan si Dani pe Antenaplay.ro!