Pachețelele de iarnă sunt foarte crocante la exterior și suculente la interior, iar servite cu un sos dulce-acrișor și ușor picant, cu aromă fructată, sunt de-a dreptul extrem de gustoase.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Pachețele de iarnă servite cu un sos dulce-acrișor, ușor picant și fructat:
- 1 pachet foi de plăcintă
- 500 gr piept de pui
- 1/2 fir de praz
- 1 rondea de ghimbir
- 2 morcovi
- 1/2 lămâie
- puțină cepșoară
- sare și piper
- puțin ulei
- 1-2 ouă
- pesmet
- Pentru sos:
- 1 borcan de sos dulce-acrișor
- 100 gr zmeură
- 2 mere
- 1 ardei iute
- puțin unt
Cum preparăm delicioasa rețetă Pachețele de iarnă servite cu un sos dulce-acrișor, ușor picant și fructat
Punem la fiert în apă cu sare, pieptul de pui împreună cu prazul, ghimbirul și morcovii. Adăugăm și lămâia și lasăm ingredientele să se pătrundă bine apoi le scoatem într-o sită și le lasăm la scurs și la răcit.
Prazul trebuie scos mai din timp din supă, pentru a nu se înmuia prea rău.
După ce se răcesc ingredientele, se tocă mărunt, respectiv se dau pe răzătoare morcovii, se adaugă și puțină cepșoară tocată, se mai asezonează cu sare, piper și zeamă de lămâie, iar cu acest amestec se umplu foile de plăcintă, așezate câte două și unse cu ulei între ele. Se împachetează ca și sarmalele, se trec prin ouă bătute și pesmet și se prăjesc în ulei încins, sau se coc în cuptorul încins, unse cu ulei pe deasupra.
Pentru sosul dulce-acrișor și picant, se curăță merele și se călesc în puțin unt, apoi se adaugă în sosul dulce-acrișor, încălzit în prealabil. Se adaugă și puțin ardei iute și puțin ghimbir răzuit, pentru un gust picant și zmeura.
Pachețelele de iarnă se servesc cu acest sos delicios, calde sau reci, sunt grozav de bune oricum.