De mici, am fost învăţaţi că pâinea e alimentul de bază şi că nu trebuie să ne lipsească de pe masă. Dar nimic nu se compară cu cea făcută în casă, în mod tradiţional.
Pentru a modifica aspectul şi gustul pâinii, producătorii adaugă tot felul de chimicale extrem de periculoase pentru sănătatea noastră. Recent, "Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România" a realizat un studiu pe etichetele produselor de panificaţie ce se regăsesc pe piaţa din România.
Rezultatul? O listă interminabilă de E-uri, cu denumiri care mai de care mai ciudate, pe care românul neavizat nu le înţelege. Dintre ele, acestea sunt cele mai frecvente: E475 (esteri poliglicerici ai acizilor graşi), E471 (mono şi digliceride ale acizilor graşi), E330 (acid citric), E 262(ii) (diacetat de sodiu), E223 (metabisulfit de sodiu). Şi înşiruirea poate continua...
Tocmai de aceea, medicii nutriţionişti ne recomandă să consumăm cu moderaţie produsele de panificaţie şi să citim cu mare atenţie etichetele.
Sursa: foodstory.ro
Chef Joseph Hadad găteşte ca în filme: Sandwich "Cubanos"... Reţeta lui Vlădutz: Rasol de pui cu sos de iaurt...