Ciorba de miel este nelipsită de pe masa de Paște a românilor. Însă, nu toate reţetele sunt la fel de bune. Dacă vrei să nu dai greş şi familia să te laude, încearcă această reţetă. Va fi atât de gustoasă încât toţi se vor linge pe degete.
Ingrediente
600 grame carne de miel cu os (gât, coaste, piept)
măruntaie de miel
1 legătură ceapă verde
100 g morcovi, 100 g pastranac și pătrunjel rădăcină
1 țelină
50 grame unt
500 ml borș
200 ml smântâna
1 gălbenuș de ou
pătrunjel și leuștean verde.
Modul de preparare
Carnea se spăla bine, se tăie bucăți și se pune la fiert în apa cu sare sau cu delicat.După ce se strânge bine spumă se adaugă ceapă verde tăiată mărunt, după care se se acoperă cu capac și se lasă să fiarbă.
Rădăcinoasele se tăie cubulețe, se călesc puțin în unt și se adaugă în oală cu carne.Se lasă totul la fiert, până când carnea se înmoaie. Carnea și măruntaiele se scot din ciorbă, se scoate carnea de pe os, măruntaiele se tăie cubulețe și apoi se pun la loc în ciorbă. Se adaugă borșul, se lasă să dea în clocot și se drege cu gălbenuș și smântâna.
Sursa: Vocea Transilvaniei
Sursa foto: cartederetete.ro
Delicatesă pe masa românilor, otravă în realitate! Este cel mai toxic aliment din lume, dar noi îl consumăm cu încredere... METODA sigură care te ajută să scapi de pofta de mâncare. Uită de dietele exagerate!...