PAȘTE 2018. Cea mai gustoasă REȚETĂ de DROB. Nu trebuie să lipsească din meniul gospodinelor desăvârșite!

Sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi, iar gospodinele se gândesc deja la meniul de Paște. Printre toate bunătățile care se vor afla pe masa românilor, drobul nu trebuie să lipsească.

Sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi, iar gospodinele se gândesc deja la meniul de Paște. Printre toate bunătățile care se vor afla pe masa românilor, drobul nu trebuie să lipsească.

Dacă ești în pană de idei sau dacă rețeta pe care ai încercat-o, anul trecut, nu te-a încântat, iată o rețetă de drob de miel delicioasă:

Ingrediente

2 kg organe de miel

10 ouă

ceapă verde din belşug (cu cât e mai multă cu atât va ieşi mai delicios drobul)

codiţe de ceapă verde (de la vreo 4 legături de usturoi)- opţional

pătrunjel proaspăt din belşug

mărar proaspăt din belşug

sare

piper

ulei

pesmet

Mod de preparare

Curăţăm organele de miel cu grijă. Ficatul îl tăiem în bucăţele mai mici, rinichii îi spintecam în două, plămânii îi tăiem în bucăţele mai mici şi îi înţepam cu furculiţa , inima o tăiem în două şi o curăţăm de sângele aflat în interior. Le spălăm bine bine şi le punem la fiert în apă cu sare. Amestecăm des pentru că ficatul se poate prinde.

Când toate organele sunt fierte, le scoatem cu o paletă şi le lăsăm să se răcească după care le tocam mărunt în mici cubuleţe. Tocam verdeaţă foarte mărunt, batem ouăle într-un vas sesparat cu o furculiţă şi le adăugăm organelor tocate,

Adăugăm sare şi piper şi amestecăm foarte bine până când totul rezultă omogenizat. Tapetam cu ulei şi pesmet o tavă mare, adăugăm drobul şi îl băgăm la cuptor preîncălzit la 180 grade cam 1 oră. În momentul în care vedem că drobul se desprinde singur de pe marginile formei şi este rumen, îl scoatem din cuptor şi îl lăsăm să se răcească după acre îl tăiem pătratele şi îl servim.

Sursa rețetă: gustos.ro

Sursa foto: floaredetei.ro

Ultimele știri