Sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi, iar gospodinele se gândesc deja la meniul de Paște. Printre toate bunătățile care se vor afla pe masa românilor, drobul nu trebuie să lipsească.
Dacă ești în pană de idei sau dacă rețeta pe care ai încercat-o, anul trecut, nu te-a încântat, iată o rețetă de drob de miel delicioasă:
Ingrediente
2 kg organe de miel
10 ouă
ceapă verde din belşug (cu cât e mai multă cu atât va ieşi mai delicios drobul)
codiţe de ceapă verde (de la vreo 4 legături de usturoi)- opţional
pătrunjel proaspăt din belşug
mărar proaspăt din belşug
sare
piper
ulei
pesmet
Mod de preparare
Curăţăm organele de miel cu grijă. Ficatul îl tăiem în bucăţele mai mici, rinichii îi spintecam în două, plămânii îi tăiem în bucăţele mai mici şi îi înţepam cu furculiţa , inima o tăiem în două şi o curăţăm de sângele aflat în interior. Le spălăm bine bine şi le punem la fiert în apă cu sare. Amestecăm des pentru că ficatul se poate prinde.
Când toate organele sunt fierte, le scoatem cu o paletă şi le lăsăm să se răcească după care le tocam mărunt în mici cubuleţe. Tocam verdeaţă foarte mărunt, batem ouăle într-un vas sesparat cu o furculiţă şi le adăugăm organelor tocate,
Adăugăm sare şi piper şi amestecăm foarte bine până când totul rezultă omogenizat. Tapetam cu ulei şi pesmet o tavă mare, adăugăm drobul şi îl băgăm la cuptor preîncălzit la 180 grade cam 1 oră. În momentul în care vedem că drobul se desprinde singur de pe marginile formei şi este rumen, îl scoatem din cuptor şi îl lăsăm să se răcească după acre îl tăiem pătratele şi îl servim.
Sursa rețetă: gustos.ro
Sursa foto: floaredetei.ro
Paște 2018! Cum marinezi corect carnea de miel pentru a fi fragedă! Trucul pe care trebuie să-l știe orice gospodină... Paște 2018. Ingredientul secret pentru o CIORBĂ de MIEL delicioasă...