Așa cum tehnologia evoluează de la an la an, la fel și tendințele oamenilor în materie culinară, iar restaurantele și bucătarii sunt nevoiți să țină pasul cu această evoluție.
Așa se face că nici burgerul, unul dintre cele mai preferate preparate, nu mai este ce a fost.
Ingredientele sunt diferite de la o rețetă la alta, atât în ceea ce privește aluatul pentru chifle cât și burgerul propriu zis și sosurile.
Un exemplu ar fi burgerul cu chifle din nero di sepia, umplut cu ciuperci sote, bacon caramelizat, valeriană, maioneză, sos barbeque și sos de trufe. Acesta se servește cu cartofi cu bacon, roșii și cedar.
Un alt exemplu ar fi burgerul cu brânză de capră foarte fină, ardei jalapeno copt, maioneză picantă și valeriană.
Important la acești burgeri este alegerea tipului de carne. Carnea de antricot, necongelată este cea mai recomandată, iar sosurile trebuie să fie proaspete, preparate în casă.
Există și varianta de burgeri vegetarienti, cu brânză haloumi, roșii și busuioc.