Este o rețetă în care se adaugă ingrediente în cantități egale și toate se prepară la cuptor, în același timp și acoperite, astfel se degajează toate aromele care se întrepătrund într-o armonie perfectă.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Pulpe de rață cu sos de mere și ceapă roșie:
- 1 kg pulpe de rață
- 1 kg mere ionatane
- 1 kg ceapă roșie
- 1 l vin demi sec
- sare și piper
- pentru garnitură:
- 1 kg cartofi
Cum se prepară Rețeta Pulpe de rață cu sos de mere și ceapă roșie?
Pulpele de rață, se așază într-o tavă de cuptor, încăpătoare și se asezonează cu sare și piper.
În aceeași tavă se așază și merele ionatane feliate grosier, precum și ceapa roșie curățată și tăiată în jumătăți.
Citește și: Rețeta Piept de rață cu sos de zmeură și ananas caramelizat
Se toarnă vinul peste aceste ingrediente, se acoperă tava cu folie de aluminiu și se dă la cuptor pentru 2 ore și 30 de minute, la 170-180 de grade.
După acest interval, carnea se transferă în alt vas, iar jumătate din restul ingredientelor se pasează, transformându-le într-un sos gustos și aromat. Cealaltă jumătate se păstrează pentru servit.
Citește și: Rețeta Pulpe de rață cu găluște nemțești și sos caramel sărat
Separat, se prepară cartofii la cuptor, în modul clasic și se servesc ca garnitură la Pulpele de rață cu sos de mere și ceapă.
Spor și poftă bună!