Vara este, fără doar și poate, sezonul în care legumele de toate felurile sunt la mare căutare, așa că dacă îți dorești să-ți răsfeți simțurile, încearcă cu încredere chifteluțele cu dovlecei și brânză.
Ai nevoie de:
Un kilogram de dovlecei
- 200 de grame de brânză sărată de oaie
- Două ouă
- O legătură de mărar
- Șapte linguri de făină
- Sare și piper
- Ulei
Reţetă video: Desert simplu şi rapid, cu doar trei ingrediente! Cum se fac palmierii cu zahăr şi unt
Mod de preparare:
Dovleceii se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea cu găurile mici. Între timp, într-un alt vas, se răzuiește și brânza de oaie, iar apoi se adaugă dovleceii scurși bine de apa pe care au lăsat-o.
Se adaugă celellate ingredente și se amestecă bine. În cazul în care compoziția este moale se adaugă făină. Se amestecă bine, se adaugă sare și piper după gust. Se încinge uleiul și se pun chifteluțele cu lingura.
Ulterior, se scot pe un șervețel de hârtie pentru a absoarbe uleiul în exces.