Dacă îți dorești ca micul exercițiu de imaginație să se transforme în realitate, atunci urmează pașii rețetei noastre de mai jos: Cozonacul Casa Boromir cu nucă, stafide și portocale și cremă de mascarpone. Servit alături de un espresso, cappuccino sau pur și simplu un pahar de lapte, poate fi un desert de nota zece!
Această rețetă de cozonac pufos cu mascarpone este pe cât de ușor de pregătit, pe atât de gustoasă. Ingredientul de bază este Cozonacul Casa Boromir https://www.boromirmarket.ro/cozonac-casa-boromir-nuci-stafide-portocale-550g.html, dar și ingrediente precum nucă, friscă, mascarpone, coajă de portocale și vanilie.
Despre Cozonacul Boromir probabil știi deja că este realizat din ingrediente de cea mai bună calitate, atent alese, iar că de 36 de ore de preparare cu fermenți naturali este nevoie pentru unui Cozonac Boromir.
Pasiunea pentru pregătirea Cozonacului Boromir se vede în Colecțiile de Cozonac atent preparate pentru fiecare gust și ocazie. De sărbători te surprindem cu gustul bogat și autentic al cozonacilor cu unt, scorțișoară și nucă; unt de arahide sau cu cozonaci cu cremă de nuci și cacao; nuci, cacao și stafide; cu cremă de nuci, stafide și portocale; nuci și bucățele de ciocolată; nuci și cireșe. Pentru iubitorii de ciocolată am creat cozonacii Royal cu cremă de ciocolată, chipsuri de ciocolată și glazurați cu ciocolată.
Pentru orice ocazie când vrei ceva dulce bun, am creat Cozonacul Pricomigdală cu cremă de lapte, chipsuri de ciocolată și glazură de pricomigdală. Vara asta te surprindem cu un nou gust, exotic. Da, ai auzit bine, Cozonac Exotic cu mango și cremă de cocos; cu ciocolată albă și cremă de fistic și cozonac exotic cu măr și cremă de vanilie.
Dacă îți place Cozonacul Boromir la fel de mult precum ne place nouă și dorești să mai încerci și alte rețete cu cozonac, atunci poți consulta și rețeta de cozonac tiramisu, disponibilă la noi pe blog, dar și multe alte idei originale despre cum să prepari rapid acasă un mic dejun gustos sau un desert delicios pentru cei dragi.
Ești în căutare de noi idei sau în căutarea acelui desert care să-i surprindă pe cei dragi prin aspectul apetisant și explozia de arome? Lasă-te inspirat de rețetele noastre, perfecte pentru acele momente în care nu ai timp de deserturi elaborate, dar dorești să retrăiești gustul tradițional românesc.
INGREDIENTE COZONAC PUFOS CU MASCARPONE PENTRU 5 PORȚII
- 9 feliiCozonac Casa Boromir cu Nuci, Stafide și Portocale
Ingrediente cremă mascarpone:
- coajă de portocale de la 3 portocale , pe ele sa le speli bine, sa razi coaja de la 2 lamai + o portocala.
- 1 linguriță de esență de vanilie
- 125 grame de mascarpone
- 200 grame de smântână dulce sau fermentată, dacă vreiun gust mai fresh alege smântâna fermentată, putim mai acrișoară. Pentru un gust ușor dulce alege smântâna dulce. Ca să prepari rapid delicioasa frișca naturală să iasă rapid, smântâna trebuie ținută la frigider 5-6 ore înainte de a fi mixată sau bătută cu telul.
- 70 grame de zahăr
Ingrediente nucă pralinată:
- 50 grame nucă curățată și ruptă în sferturi
- 50 grame zahăr
Urmărește mai jos cei 4 pași pentru a obține un desert gustos și extrem de simplu de preparat pentru iubitorii de cozonac. Cu siguranță va fi pe pe placul tuturor!
Pasul 1: Scoate smântâna din frigider, pune-o într-un bol cu pereți înalți și mixează cu viteză mică până când isi schimbă consistența si după începe să crești treptat viteza. Dacă întorci bolul cu sus-ul în jos și frisca nu se desprinde de pe bol, e gata frisca. Adaugă într-un bol frișca, crema de mascarpone, zahărul și esența de vanilie. Amestecă bine până când crema a devenit omogenă, apoi adaugă și coajă de portocale.
Pasul 2: Între timp, pune zahărul la topit într-o cratiță și amestecă din când în când cu atenție. În momentul în care zahărul s-a caramelizat adaugă nucile și amestecă totul.
Pasul 3: Lasă la răcit nuca pralinată până ce se întărește bine și se formează caramelul, apoi zdrobește nuca cu un sucitor până cand obtii bucatele mici si medii de nucă pralinată rumenită cu zahăr caramelizat.
Pasul 4: Dacă imparti desertul cu cineva drag pregătește 2 porții și poți să te bucuri de acest cozo-desertul încă doua zile dacă păstrezi crema mascarpone la frigider. Dacă împarți desertul cu prieteni, familie, pregateste un platou generos pentru cozo-desertul cu mascarpone.
Așază 2 felii de Cozonac Casa Boromir pe un platou dreptunghiular sau o farfurie și ornează cu crema de mascarpone cu ajutorul unei linguri sau cu posh. Presară nuca pralinată după cât de crunchy vrei să fie și gata Cozonacul pufos cu mascarpone.
Ce poate fi mai bun decât un desert pregătit rapid acasă, cu o textură deosebită și aroma unică a cozonacului Casa Boromir cu nucă, stafide și portocale? Poftă bună!
Spaghete cu sos grecesc de iaurt și porumb dulce... Gnocchi de casă cu prosciutto și creveți. Rețeta lui Chef Munti...