Ingrediente pentru reteta Creveti cu sos de zmeura:
500g de creveti decorticati
Pentru marinada
sucul si coaja rasa de la 1 lime
1 lingurita de coriandru, macinat
1 praf fulgi de chilli (sau 1-2 chilli mici, pisati in mojar)
sos Worcestershire
Pentru sos
4 linguri otet de orez
2 linguri de zahar brun
1 praf fulgi de chilli (sau mai mult, dupa gust)
150g de zmeura
1 ardei gras rosu
Mod de preparare pentru reteta Creveti cu sos de zmeura:
1. Intr-un bol, se pun crevetii si ingredientele pentru marinada; se asezoneaza cu sare si piper, apoi se amesteca bine. Se acopera cu folie alimentara si se lasa la frigider (preferabil peste noapte).
2. Se pun crevetii intr-o tava si se coc in cuptor timp de 15-20 de minute, pana capata culoare.
3. Intre timp, se pregateste sosul de zmeura: se incalzeste otetul intr-o craticioara, apoi se adauga zaharul si chilli. Cand zaharul incepe sa se dizolve, se adauga zmeura si se lasa la foc mic. Ardeiul se taie in bucati mari, apoi se marunteste intr-un robot si se pune in sosul cald. Se lasa sa fiarba, apoi se toarna intr-o farfurie sau o sosiera. Se serveste alaturi de creveti.
Poftă bună!
Sursa: Good Food
Reteta zilei: Pui dulce cu salata calda de porumb si cartofi... Cum se prepara crema lemon curd...