Antena Căutare

Reteta: Creveti cu sos de zmeura

Crevetii cu sos de zmeura reprezinta o reteta inedita, cu care iti poti impresiona rapid prietenii. Timp de preparare: 20 de minute. Pofta buna!

Ingrediente pentru reteta Creveti cu sos de zmeura:

500g de creveti decorticati

Pentru marinada

sucul si coaja rasa de la 1 lime
1 lingurita de coriandru, macinat
1 praf fulgi de chilli (sau 1-2 chilli mici, pisati in mojar)
sos Worcestershire

Articolul continuă după reclamă

Pentru sos

4 linguri otet de orez
2 linguri de zahar brun
1 praf fulgi de chilli (sau mai mult, dupa gust)
150g de zmeura
1 ardei gras rosu

Mod de preparare pentru reteta Creveti cu sos de zmeura:

1. Intr-un bol, se pun crevetii si ingredientele pentru marinada; se asezoneaza cu sare si piper, apoi se amesteca bine. Se acopera cu folie alimentara si se lasa la frigider (preferabil peste noapte).

2. Se pun crevetii intr-o tava si se coc in cuptor timp de 15-20 de minute, pana capata culoare.

3. Intre timp, se pregateste sosul de zmeura: se incalzeste otetul intr-o craticioara, apoi se adauga zaharul si chilli. Cand zaharul incepe sa se dizolve, se adauga zmeura si se lasa la foc mic. Ardeiul se taie in bucati mari, apoi se marunteste intr-un robot si se pune in sosul cald. Se lasa sa fiarba, apoi se toarna intr-o farfurie sau o sosiera. Se serveste alaturi de creveti.

Poftă bună!

Sursa: Good Food

Reteta zilei: Pui dulce cu salata calda de porumb si cartofi... Cum se prepara crema lemon curd...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Ceanu Zheng
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Ceanu Zheng Sambata, 14.12.2024, 15:30
2025 de exceptie Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x