Friptura se prepară în mod clasic, însă sosurile vor face diferența.
Ingrediente pentru Rețetă de friptură pentru masa de Crăciun, cu două sosuri delicioase:
- mușchi file de porc
- sare și piper
- puțin ulei
- vin roșu
- Pentru sos nr. 1:
- 250 gr ciuperci
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 400 ml smântână
- sare și piper
- Pentru sos nr. :
- 2-3 mere
- câteva merișoare
- miere
- puțin ulei de măsline
- zeamă de lămâie
- sare și piper
Mod de preparare pentru Rețetă de friptură pentru masa de Crăciun, cu două sosuri delicioase
Mușchiulețul uns cu puțin ulei și condimentat cu sare și piper, se rumenește mai întâi la tigaie, pe toate părțile. Apoi se dă la cuptor pentru o oră, acoperit și alte 30 de minute descoperit, stropit de la început cu vin roșu.
Pentru sosul de ciuperci, se călesc în puțin ulei ciupercile cu ceapa și usturoiul, tocate. Se asezonează cu sare și piper și se adaugă smântâna. Se lasă să mai fiarbă pentru câteva minute.
Pentru sosul al doilea se călesc merele răzuite în puțin ulei de măsline, se adaugă merișoarele, sare și piper, dar și miere și zeamă de lămâie, după gust.
Friptura di mușchi file de porc se va servi cu aceste delicioase sosuri.
Rețetă de paste integrale cu vinete și dovlecei. O rețetă de post din bucătăria lui Chef Berry... Masă de Crăciun, la un telefon distanță...