În culorile toamnei, dar și cu arome de toamnă, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani a preparat o delicioasă plăcintă cu pere și ciocolată, pe care o puteți prepara și voi, răsfățându-i pe cei dragi la sfârșit de săptămână.
Rețetă de plăcintă în culorile toamnei: Plăcintă cu pere și ciocolată - Ingrediente:
- 1 pachet mare cu foi de plăcintă
- 100-150 gr unt cu peste 80% grăsime
- 8-10 pere mari
- 400 gr ciocolată cu lapte
- zahăr tos și zahăr vanilinat
- zahăr pudră cu aromă de vanilie
Rețetă de plăcintă în culorile toamnei: Plăcintă cu pere și ciocolată - Preparare
Se împart foile de plăcintă în grupuri de câte 5 și se ung între ele cu unt topit, din belșug.
Perele se curăță și se taie în cuburi potrivit de mari. Se presară cu zahăr tos și zahăr vanilinat, dar nu foarte mult, în funcție de cât sunt perele de dulci.
Ciocolata cu lapre se dă pe răzătoarea mare.
Peste grupurile de foil de plăcintă, la câte unul din capete, se așază cuburi de pere și se presară ciocolată printre ele. Se rulează strâns și se răsucesc rulourile ușor la capete, așa încât să nu iasă umplutura din ele.
Citește și: Rețetă de plăcinte cu trei tipuri de fructe
Se așază plăcintele cu pere și ciocolată în tava tapetată cu hârtie de copt și se coc la 180 de grade până sunt bine rumenite la suprafață.
Se lasă să se tempereze, se pudrează ușor cu zahăr și se glazurează cu ciocolată topită.
Se servesc cu mare poftă, alături de cei dragi!
Pentru a nu pierde sfaturi importante de la Vlăduț, urmăriți materialul video de mai jos, desprins din cadrul matinalului Neatza cu Răzvan și Dani: