Ingrediente pentru Reteta de post Curry de conopida:
2 cepe, taiate fin
ulei
1 cm de ghimbir ras
2 linguri de pasta curry (folositi chiar mai multa daca va place sa mancati iute)
400g lapte de cocos
400g rosii taiate cubulete, din conserva
1 conopida, inflorescentele taiate
2 cartofi curatati si taiati cubulete
sucul de la o lamaie
200g spanac
Mod de preparare pentru Reteta de post Curry de conopida:
1. Se prajeste ceapa in putin ulei intr-o cratita, pana ce incepe sa se inmoaie. Se adauga ghimbirul si pasta curry si se prajesc pana ce incep sa degaje un miros placut. Se adauga laptele de cocos, rosiile, conopida si cartofii si se dau in clocot.
Se lasa pe foc 20-30 de minute pana ce cartofii s-au facut, apoi se da cratita deoparte si se sareaza. Se toarna peste si sucul de lamaie si spanacul si se mai lasa 2 minute cu un capac deasupra, dar nu pe foc. Se condimenteaza dupa gust si se serveste cu paine naan si orez basmati.
Pofta buna!
Reteta de post: Cartofi copti condimentati... Pentru masa de Craciun: Reteta Curcan cu mascarpone si verdeata...