Ingrediente pentru reteta de post Fasole alba cu legume:
500g de fasole alba uscata, pusa la inmuiat peste noapte
2 cepe
3 morcovi
2 teline Apio
3 catei de usturoi
2 fire de patrunjel
2 fire de rozmarin
2 fire de cimbru
1 frunza de dafin
25g de unt
2 linguri ulei de masline
3 rosii, decojite si tocate
patrunjel tocat, pentru servit
Mod de preparare pentru reteta de post Fasole alba cu legume:
1. Se clateste fasolea si se pune intr-o oala incapatoare cu o ceapa, un morcov, o telina Apio - toate taiate in doua -, un catel de usturoi necuratat si patrunjelul, rozmarinul, cimbrul si dafinul. Se acopera cu apa, se aduce la punctul de fierbere, apoi se da focul mai mic si se lasa sa fiarba inabusit timp de 30-45 de minute, pana ce fasolea e aproape moale, dar inca isi pastreaza forma.
2. Intre timp, se toaca ceapa ramasa, morcovii si telina. Se curata si se toaca marunt usturoiul ramas. Se topeste untul impreuna cu uleiul intr-o tigaie mare, se adauga legumele si se calesc la foc mic timp de 10 minute, pana ce prind ceva culoare.
3. Se scurge fasolea, pastrand lichidul. Se scot si se arunca legumele si ierburile aromatice. Se adauga fasolea in tigaia cu legume, impreuna cu rosiile si suficient lichid in care au fiert cat sa le acopere. Se adauga suficienta sare si piper si se lasa la fiert timp de 30 de minute, pana ce atat fasolea, cat si legumele sunt moi. Se presara deasupra patrunjel tocat, inainte de a servi.
Poftă bună!
Foto: Good Food
Inedit: Pizza umpluta cu hot dog... Desert de Pasti: Croissant de ciocolata in forma de ou...