- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Dat fiind faptul că ne aflăm în postlui Sfinților Petru și Pavel, iar această perioadă are numeroase zile cu dezlegare la paște, ne-am gândit să vă propunem o rețetă de spaghete cu ton ideală pentru aceste zile dar nu numai.
Indregiente necesare:
- 200 g spaghete subţiri
- 2 conserve ton în suc propriu
- sare
- piper
- 1 ceapă roşie
- 1 cutie roşii în bulion
- 2 linguri ulei măsline
- 1-2 căţei de usturoi
- cimbru verde sau uscat
- busuioc verde
Mod de preparare:
Într-o tigaie se pun cele două linguri de ulei de măsline și se lasă puțin la încălzit. Peste uleiul din tigaie se adaugă usturoiul zdrobit și ceapa tăiată solzișori. După ce cepa și usturoiul s-au rumenit foarte puțin, adăgați tonul din conseve și lăsați puțin să scadă. După circa 2-4 minute la foc mediu adăugați conținutul cutiei de roșii în bulion și mai lăsați puțin să fiarbă.
În timp ce prepatați sosul, puneți la fiert pastele conform instrucșiunilor de pe ambalaj și adăugați puțin ulei și sare. Înainte cu un minut ca pastele să fie gata le scurgeți, le puneți iar în oala în care au fiert și adăugați sosul preparat. Lăsați mâncarea pe foc un minut, timp în care amestacați sosul cu pastele și adăugați sarea, piperul, cimbrul și busuiocul verde. Pentru ornare puteți folosi câteva frunze de busuioc verde.
Poftă bună!
Să tot mănânci! Cea mai lungă plăcintă de vară cu cireșe și vișine, artă culinară într-un parc din Capitală. Arată WOW!... Nu sunt nici MURE, nici ZMEURĂ. Tayberry, noile fructe care fac furori în întreaga lume: "Au calităţi greu de egala...