- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Gabriela Cristea a intrat la un regim alimentar în urma unor analize medicale care au arătat că are mici probleme cu tensiunea. Prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii le-a povestit fanilor că a început să mănânce foarte multe salate.
Rețeta de salată de ton a Gabrielei Cristea
Pentru că și-a obișnuit urmăritorii de pe rețelele sociale să le prezinte fel de fel de rețete, prezentatoarea nu ezită să arate și rețete de regim. „Salată de toate felurile. Mie îmi place slaata verde cu puțin violet în ea. Vreau să vă vând un pont. Puteți să vă faceți o sălățoaie mare, pentru că salata nu îngrașă. Decât dacă mâncați peste 7 kilograme. Trebuie să aveți grijă la chestiile pe car ele puneți printre frunele de salată. Folosiți o cutie mic de ton!”, a spus Gabriela Cristea.
Ingrediente. Ce ingrediente folosește Gabriela Cristea pentru a prepara o salată de ton
Pentru salată Gabriela Cristea a folosit următoarele ingrediente:
- mix de frunze de salată
- o conservă mică de ton în suc propriu
- un ardei gras roșu
- castraveți
- ridichi
- o ceapă roșie
- 4 măsline verzi
- piper Cayenne
- o lingură de ulei de sâmburi de struguri
- 3 granule de sare celtică
- o jumătate de lămâie
- semințe de cânepă necorticată
Mod de preparare. Cum prepară Gabriela Cristea o salată de ton
„Astăzi o să-mi fac o salată de ton. Curățăm castraveții și îi tăiem, așa cum considerăm noi și cum vrem noi, că asta e frumusețea atunci când gătești acasă, că poți să-ți faci tu cum vrei să arate mâncarea. Urmează și ridichile. Tăiem și ardeiul gras, așa cum ne place nouă și tăiem și un pic de ceapă roșie și frecăm bine, bine și ceapa în mână, ca să se frăgezească și să nu mai fie atât de iute.
Și uite cum avem totul pregătit, hai să montăm salata că de acum situația este foarte simplă. Punem așadar, ridichile, castraveții, punem și ceapa aici undeva, și ardeiul. Și să nu uităm, că am zis că pun și vreo 2-3 măsline. Iar pe mijloc o să punem cutia. Eu am optat pentru ton în suc propriu, pe care o să-l și scurg un pic, dar o să las și un pic de suc înăuntru, pentru că în felul ăsta o să zemuiesc puțin salata noastră. Atât, cam asta este.
Acum hai să facem și un dressing.
Începem așa, am niște piper Cayenne, pentru că face bine la inimă, nu vă speriați că nu prea curge, piperul Cayenne e mai moale și atunci nu curge. O să pun o lingură de ulei de sâmburi de struguri și doar atât. O să mai pun 3 granule de sare celtică, avem jumătate de lămâie, pe care o stoarcem deasupra și mai am aici semințe de cânepă necorticată, cam o lingură pun, îmi plac mult de tot, ăsta este un aport de proteină. Amestec salata și ne apucăm de masă”, a spus vedeta într-un videoclip.
Prezentatoarea a precizat că nu a pus porumb nu pentru că a uiatat, ci pentru că nu și-a dorit să adauge.