Pentru ca blatul de negresă să fie unul reușit, neapărat trebuie respectați anumiți pași, așa cum ne explică Chef Berry mai jos.
Ce ne trebuie pentru Rețetă delicioasă de Negresă glazurată cu două tipuri de ciocolată:
- 200 gr zahăr brun
- 50 gr cacao
- 250 gr făină
- 200 ml lapte
- 3 ouă
- 5 gr praf de copt
- 150 gr unt
- 1 praf de sare
- 10 gr zahăr vanilat
- 100 gr ciocolată cu lapte
- 100 gr ciocolată amăruie
- 100 gr ciocolată albă
- 150 ml smântână vegetală
Rețetă delicioasă de Negresă glazurată cu două tipuri de ciocolată - Mod de preparare
Intr-un vas, la bain marie, se pune ciocolata amăruie cu ciocolata cu lapte și 100 ml smântână lichidă. Se lasă până se topește, amestecând pentru omogenizare.
În alt vas, tot la bain marie se topește ciocolata albă cu 50 ml smântână.
Pentru a prepara blatul de negresă, se amestecă într-un vas, făina cu zahărul brun, cacaua, apoi praful de copt. Separat se amestecă cele trei ouă cu laptele și un praf de sare, iar untul se topește și se aduce la temperatura camerei. Peste ingredientele solide se adaugă amestecul de ouă cu laptele, apoi untul topit și se omogenizează compoziția.
Blatul de negresă se coace la maxim 150 de grade pentru 45-50 de minute, în cuptorul preîncălzit.
Se lasă blatul de negresă să se răcească, apoi se glazurează cu amestecul de ciocolată amăruie și ciocolată cu lapte. Peste acesta se întinde jumătate din ciocolata albă, topită, iar deasupra se întinde cealaltă jumătate de ciocolată albă, în care s-a adăugat puțin colorant roșu și se creează astfel un joc frumos de culori.
Negresa se lasă la rece până se întăresc glazurile de ciocolată, apoi se poate porționa și servi.