Ingrediente pentru reteta Pui cu ciuperci si arpagic:
- 1 pui;
- zarzavat de supa;
- cimbru;
- patrunjel;
- 1 foaie de dafin;
- 2 linguri unt;
- 150 g arpagic;
- 150 g ciuperci;
- 1 lingura faina;
- 1 galbenus;
- 1 lingura smantana;
- 1 lingurita zeama de lamaie;
- sare, piper;
Mod de preparare pentru reteta Pui cu ciuperci si arpagic:
1. Se pune puiul la fiert impreuna cu ceapa, un morcov, mirodeniile si sarea.
2. Arpagicul curatat si ciupercile se inabuse in unt si cateva linguri de apa.
3. Cand puiul este destul de fiert, se face un rantas dintr-o lingura de faina si o lingura de unt si se stinge cu zeama strecurata de la pui.
4. Se lasa sa fiarba circa 20 de minute. La sfarsit se bate sosul cu un galbenus, se adauga smantana, zeama de lamaie si putin piper.
5. Se asaza puiul intr-o cratita, fara zarzavat si mirodenii, se pun ciupercile si arpagicul bine scazute, iar deasupra se toarna sosul.
Pofta buna!
FOTO: myrecipes.com
Reteta: Placinta cu carne de porc si fistic... Desert: Reteta Salata de fructe cu piscoturi...