Colarezii cu lapte sunt tradiționali din partea de sud a țării și se aseamănă cu orezul cu lapte, sau cu fideaua cu lapte, dar au la bază un aluat din făină și ouă.
Ingrediente pentru rețeta Colarez cu lapte garnisit cu dulceață de gutui
- Pentru cocă/aluat:
- 2 ouă
- 350-400 gr făină
- 1 l lapte
- zahăr, după gust
- sare
- dulceață de gutui pentru garnisit
- scorțișoară
Rețeta Colarez cu lapte garnisit cu dulceață de gutui - Mod de preparare
Pentru a pregătii coca necesară colarezilor, se cerne făina într-un vas și se presară sare peste ea. Se amestecă bine cu sarea, apoi se adaugă cele două ouă și cu ajutorul degetelor se amestecă până rezultă mici biluțe ca boabele de orez.
Într-un vas, pe foc, se pune laptele la fiert. Când începe să fiarbă, se adaugă puțină sare și colarezii cernuți pentru a îndepărta surplusul de făină. Se lasă să fiarbă până când colarezii se hidratează și absorb laptele. Spre final de fierbere se adaugă zahăr, după gust și aromele preferate: vanilie, lămâie, etc.
Citește și: Rețeta Tartă de orez cu lapte
Ca și orezul cu lapte, colarezul se porționează în boluri și se lasă să se tempereze. Se servește presărat cu scorțișoară și garnisit cu dulceață de gutui, sau dulceața preferată.
Spor și poftă bună!
Iahnie de fasole cu multă ceapă și ciolan afumat... Rețetă de aperitiv cu mere și carne tocată în foietaj...