Căutare Live

Rețetă din copilărie: Colarez cu lapte garnisit cu dulceață de gutui

Mulți dintre noi își aduc aminte cu nostalgie de anumite rețete din copilărie cum este și această rețetă de colarez cu lapte garnisit cu dulceață de gutui.

Colarez cu lapte garnisit cu dulceață de gutui

Colarezii cu lapte sunt tradiționali din partea de sud a țării și se aseamănă cu orezul cu lapte, sau cu fideaua cu lapte, dar au la bază un aluat din făină și ouă.

Ingrediente pentru rețeta Colarez cu lapte garnisit cu dulceață de gutui

  • Pentru cocă/aluat:
  • 2 ouă
  • 350-400 gr făină
  • 1 l lapte
  • zahăr, după gust
  • sare
  • dulceață de gutui pentru garnisit
  • scorțișoară

Rețeta Colarez cu lapte garnisit cu dulceață de gutui - Mod de preparare

Pentru a pregătii coca necesară colarezilor, se cerne făina într-un vas și se presară sare peste ea. Se amestecă bine cu sarea, apoi se adaugă cele două ouă și cu ajutorul degetelor se amestecă până rezultă mici biluțe ca boabele de orez.

Într-un vas, pe foc, se pune laptele la fiert. Când începe să fiarbă, se adaugă puțină sare și colarezii cernuți pentru a îndepărta surplusul de făină. Se lasă să fiarbă până când colarezii se hidratează și absorb laptele. Spre final de fierbere se adaugă zahăr, după gust și aromele preferate: vanilie, lămâie, etc.

Citește și: Rețeta Tartă de orez cu lapte

Ca și orezul cu lapte, colarezul se porționează în boluri și se lasă să se tempereze. Se servește presărat cu scorțișoară și garnisit cu dulceață de gutui, sau dulceața preferată.

Rețetă din copilărie: Colarez cu lapte garnisit cu dulceață de gutui

Colarez cu lapte garnisit cu dulceață de gutui

Spor și poftă bună!

Iahnie de fasole cu multă ceapă și ciolan afumat... Rețetă de aperitiv cu mere și carne tocată în foietaj...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri