Antena Căutare

Rețeta Gabrielei Cristea pentru gogoși pufoase și fragede ca la bunica acasă. Care e ingredientul ei secret

Nu mai e un secret că Gabriela Cristea, prezentatoarea TV, are propriul ei business cu dulciuri și cozonaci. Iată care e rețeta ei de gogoși pufose.

De această dată, prezentatoarea TV a dezvăluit care e rețeta sa pentru a obține niște gogoși pufoase, fragede și delicioase, ca la bunica acasă. | Shutterstock & Antena 1

Gabriela Cristea a împărtășit cu fanii ei de pe rețelele de socializare mai multe rețete pentru dulciurile și cozonacii pe care îi pregătește în laboratorul ei. Vedeta a povestit adesea că are jutoare de nădejde pentru a putea să bucure pe cât mai multă lume cu preparatele ei delicioase.

De această dată, prezentatoarea TV a dezvăluit care e rețeta sa pentru a obține niște gogoși pufoase, fragede și delicioase, ca la bunica acasă. Acesta este desertul de care se va bucura întreaga familie și nu se vor mai sătura de acest preparat simplu de pregătit și gustos.

Citește și: Gabriela Cristea a răbufnit după ce a primit mai multe comentarii negative: „Ziceți de Tavi că e șomer și stă pe spinarea mea...”

Gogoșile sunt un desert popular în toate casele de români, încă din cele mai vechi timpuri. Există numeroase variante de rețete de gogoși, dar aceasta este cea mai simplă și delicioasă.

Articolul continuă după reclamă

Rețeta Gabrielei Cristea de gogoși pufoase și fragede, ca la bunica acasă

Ingrediente – Gogoși pufoase și fragede

  • 1 kg făină
  • 400 ml lapte
  • 250 gr zahăr
  • 100 ml ulei
  • 100 gr unt
  • 50 gr drojdie
  • 6 ouă
  • 12 gr sare

Mod de preparare - Gogoși pufoase și fragede

Începem prin a zdrobi cubul de drojdie, apoi adăugăm o lingură de zahăr și câteva linguri de lapte călduț pentru a activa drojdia. Se amestecă până când amestecul devine omogen și apoi adăugăm o mână de făină.

Citește și: Gabriela Cristea și Tavi Clonda, surprinși de prețurile dintr-un magazin de jucării din Paris: „Hai să ieșim de aici!”

Separat într-un bol mixăm trei ouă întregi și trei gălbenușuri la care se adaugă și zahăr. După ce ouăle și zahărul s-au omogenizat, adăugăm amestecul de drojdie și restul de lapte și continuăm să mixăm, în timp ce adăugăm treptat jumătate din cantitatea de făină.

Restul de făină se amestecă cu sarea și se adaugă apoi în compoziție. După ce frământăm suficient, alutul trebuie lăsat să se odihnească pentru 5 minute. Apoi adăugăm treptat uleiul și untul topit. După ce s-a omogenizat totul, aluatul mai trebuie frământat și apoi se lasă în bol la crescut timp de o oră.

După ce aluatul a crescut, poate fi scos din bol și se întinde cu un făcăleț și apoi se taie în forme rotunde. Gogoșile se prăjesc în ulei încins, iar la final, cât sunt calde, se tăvălesc în zahăr pudră pentru un plus de savoare.

Este clar că cel mai important pas este prepararea aluatului și e important să folosești cantitățile indicate pentru a obține un aluat perfect. De asemenea, este important să alegi să folosești o făină de calitate care îți poate asigura niște gogoși pufoase și fragede.

Citește și: Gabriela Cristea a împlinit 50 de ani. Ce cadou i-a oferit Tavi Clonda înainte de a pleca împreună la Paris pentru a sărbători

Rețetă bănuți de cartof cu gust de pizza. Cum prepari gustarea rapidă pentru întreaga familie... Rețetă mămăligă cu umplutură de brânză și pancetta. E simplu de făcut și rezultatul e delicios...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x