Ingrediente pentru reteta Green Curry Soup:
Pentru pasta de curry
3 ardei iuti verzi
1 tulpina de lemongrass
1 bucata de 2cm de ghimbir
2 frunze de kaffir lime
4 catei de usturoi
3 salote (sau 1 ceapa rosie mica)
1 mana de coriandru proaspat
1 mana de busuioc proaspat
¼ lingurita de piper alb
1 lingurita seminte de coriandru
1 lingura de chimion
Pentru supa
1 lingura de ulei
3 linguri pasta de curry
400ml lapte de cocos
50ml supa de pui sau de legume
3 linguri sos de peste
25g zahar de palmier sau zahar brun
500g de creveti decorticati
4-5 frunze de swiss chard (se gaseste la Metro) sau funze de sfecla, taiate fasii
2-3 frunze de kaffir lime
Mod de preparare pentru reteta Green Curry Soup:
1. Se macina condimentele uscate si se toaca marunt cele proaspete. Se mixeaza cu ajutorul blenderului, pana se obtine o pasta groasa.
2. Se pune uleiul intr-o tigaie (mare) la foc mediu, se adauga pasta de curry si se caleste timp de 3-4 minute, amestecand incontinuu. Se adauga laptele de cocos, supa, sosul de peste si zaharul, apoi se lasa sa clocoteasca incet timp de 3-4 minute.
3. Se adauga crevetii si frunzele de swiss chard si se lasa la fiert inca 4-5 minute. La sfarsit, se adauga si frunzele de kaffir lime. Se serveste cu orez fiert.
Poftă bună!
Sursa: Good Food