Chef Berry a pregătit la Star Matinal o reţetă de somon în crustă de seminţe şi piure de cartofi
Ingrediente pentru reţeta de somon în crustă de seminţe cu piure de cartofi și sos de citrice:
- 500 gr somon
- 50 gr semințe de dovleac
- 50 gr semințe de susan alb
- 50 gr semințe de susan negru
- 50 gr semințe de floarea soarelui
- muguri de pin
- mac
- 250 gr cartofi
- 200 gr baby morcovi
- 2 lămâi
- 2 portocale
- 1 fir de praz
- 100 gr unt
- sare și piper
- curcuma
Mod de preparare pentru Reţetă de somon în crustă de seminţe cu piure de cartofi și sos de citrice
Cartofii lse curăță, se toacă cuburi și se pun a fiert în apă cu sare și curcuma. Apoi se pasează cu unt, rezultând un piure cremos și gustos.
Toate semințele, se prăjesc individual cu sare.
Se curăță peștele și se tapetează cu semințe, apoi se dă la cuptor pentru 12 minute la 180 de grade.
Pentru sosul de citrice, se topește unt, se călește puțin praz și se adaugă pulpa de portocale, cpajă rasă de lămâie și portocale, sare și piper și se potrivește gustul cu zeamă de lămâie.
Rețetă de post: Ratatouille de legume... Rețeta Papouzaki, inspirată din bucătăria grecească...