Rețeta de Tiramisu vegan este una sănătoasă, fără zahăr adăugat, fără făină și fără coacere.
Iată ce ne trebuie pentru Rețeta de Tiramisu vegan:
- 200 gr nuci
- 100 gr migdale
- 5 curmale
- 30 gr boabe de cacao
- 300 gr caju
- 2 păstăi de vanilie
- 200 gr unt de cocos
- 100 ml lapte de soia
- 50 gr pudră de roșcove
- fulgi de cocos
Mod de preparare pentru rețeta de Tiramisu vegan:
Nucile și caju-ul se țin la înmuiat, separat, pentru aproximativ 8 ore în apă rece, sau o oră în apă clocotită.
Se trec prin blender nucile, împreună cu migdalele și boabele de cacao și va rezulta o pastă lucioasă. Pasta respectivă se întinde într-o tavă de tort de 26 cm, tapetată cu fulgi de cocos.
Pentru cremă, se trec prin blender caju-ul împreună cu cele cinci curmale, apoi se amestecă cu pudra de roșcove și se diluează cu laptele de soia. Se întinde crema peste pasta de ingrediente de mai sus. Se dă tava cu tiramisu vegan la congelator pentru o oră, apoi se poate secționa și servi.