Dovleceii sunt recoltați la final de vară și în primele luni de toamnă, atunci când sunt perfecți de proaspeți și de savurat.
Indiferent de felul în care sunt gătiți, dovleceii au o aromă intensă și aduc un mare aport de fibre, vitamine, minerale și antioxidanți pentru organism.
Citește și: Reteța pentru o mâncare de gutui spectaculoasă. Cum să o prepari simplu și rapid
Chiar și după procesul de coacere, dovleceii își păstrează fibrele care sunt esențiale pentru o digestie sănătoasă. Vitamina A, de asemenea, este extrem de importantă pentru sistemul imunitar, dar și pentru sănătatea ochilor. Legumele sunt bogate și în vitamina B și vitamina C, vitamine care contribuie la susținerea sănătății generale. Antioxidanții protejează celulele corpului de daunele provocate de radicalii liberi și au un rol important în menținerea sănătății pielii.
Mai mult decât atât, dovleceii sunt cunoscuți și pentru faptul că au un conținut redus de calorii, putând fi integrați extrem de ușor în diete sau regimul alimentare pentru cei care se confruntă cu problema kilogramelor în plus.
Dovleceii copți reprezintă o mâncare tradițională de toamnă care nu doar că are un gust senzațional, ci oferă și numeroase beneficii pentru sănătatea organismului uman.
Rețeta pentru o salată de dovlecei copți de excepție
Dovleceii copți pot fi savurați atât sub forma unei gustări, cât și sub forma unei garnituri. Preparatul este extrem de apreciat în sezonul tomnatic datorită gustului lor dulce, dar și a texturii moi și deliate după procesul de coacere.
Iată cum să îi prepari perfect chiar la tine acasă!
Ingrediente pentru salată de dovlecei copți
- 5 dovlecei mai tineri
- o căpățână de usturoi copt
- o ceapă mică
- mărar proaspăt
- sare
- piper
- o lingură de iaurt cremos (sau smântână)
- o lingură de ulei de măsline
- suc de lămâie
Citește și: Rețetă pentru gogonele murate perfecte. Cum să iasă gustoase și aromate fără conservanți
Mod de preparare salată de dovlecei copți
Potrivit cosânzenele.gătesc, primii pași sunt de a spăla dovleceii, de a-i pune într-o tavă și de a-i ințepa din loc în loc cu o furculiță.
Se adaugă o căpățână de usturoi tăiată pe jumătate și stropită cu puțin ulei de măsline, apoi se bagă dovleceii la cuptor.
Pentru a te asigura că dovleceii sunt gata se înfige cuțitul sau furculița astfel încât să intre ușor în ei. După ce s-au copt se taie pe jumătate și se scoate toată pulpa plină de arome.
Se folosește neapărat o sită pentru a elimina sucul rezultat după ce s-au copt și se adaugă într-un bol, mărunțindu-se cu o lingură de lemn.
Ultimii pași sunt de a adăuga ulei de măsline, usturoi copt, iaurt gras sau smântână, mărar, sare și piper după gust, ceapa tocată cât mai fin și suc de lămâie.
Nu uita, ingredientele care nu trebuie să lipsească sub nicio formă din compoziție este iaurtul grecesc sau smântâna (la alegere).
Pentru cel mai bun gust dovleceii se pot mânca alături de pâine prăjită!
Poftă bună!
Iată și videoclipul postat de cosânzenele.gătesc!
Farfuriile cu vârf la all inclusive i-ar putea costa suplimentar pe pofticioși. Ce măsură antirisipă au luat localurile ... Supă de dovleac perfectă pentru recăpătarea imunității în sezonul rece. Rețeta în stil asiatic este delicioasă...