Drobul de miel nu trebuie să lipsească de pe masă de Paşte, fie că alegi o reţeta de Paşte tradiţională sau varianta lui Vladutz, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani. Urmează instructiunile și vei obține un preparat delicios, care îți va încânta papilele gustative, ție și familiei tale.
INGREDIENTE:
- 1 kg piept pui
- 500 gr friptura porc (deja preparata)
- 5+1 oua
- 2 leg marar
- 1 leg patrunjel verde
- 1 ceapa uscata
- 1 morcov
- 2 leg ceapa verde
- 1 prapur miel
- sare
- piper
- ulei de masline
- 2-3 frunze busuioc
Mod de preparare:
Pieptul de pui se pune la fiert, impreuna cu un morcov si o ceapa uscata, in apa cu sare, ca pentru supa.
Dupa ce se fierbe, se scoate si se lasa la racit. Apoi, se taie cuburi marunte.
Friptura de porc deja pregatita se taie la fel, cubulete foarte mici.
Verdeata se spala si se toaca marunt, marunt.
Ouale se bat spuma cu un praf de sare. Se incorporeaza apoi verdeata, carnea taiata cubulete si se amesteca totul. Se asezoneaza cu sare, piper.
Se pregateste un vas termorezistent, se unge cu ulei, se toarna compozitia de carne, se acopera cu prapurul asezat frumos. Se mai bate spuma un ou, se toarna peste drob, se presara putina verdeata si se da la cuptorul preincalzit, pana se rumeneste frumos. Se pot pune si 2 frunze de busuioc deasupra, pentru un plus de aroma.
Se scoate din cuptor, se lasa la temperat, apoi se decoreaza dupa bunul plac al fiecaruia!
Recomandare: In cazul in care nu aveti sau nu doriti sa folositi prapur de miel, puteti tapeta forma de copt cu pesmet sau puteti folosi foi de placinta, unse cu ulei.
Rețeta VIDEO o găsiți AICI!
Paste binecuvantat si toate bune va uram!
Încearcă altceva pentru masa de Paşte: Perişoare de miel cu sos de lămâie, o reţetă veche din Moldova... „Respirație de dragon”, cel mai distractiv desert din lume! Mănânci și râzi cu poftă! (VIDEO)...