Ingrediente pentru reteta Pui Satay cu salata de menta si ridichi:
4 salote (sau cepe mici), tocate marunt (se gasesc la Metro si la Carrefour)
½ lingurita de coriandru macinat
½ lingurita de chimion, macinat
¼ lingurita de turmeric
1 lingura de sos de peste (se gaseste la hipermarketuri)
3 linguri unt de arahide
4 pulpe de pui, taiate in bucati mici
lipii pentru servit (optional)
SALATA DE MENTA SI RIDICHI
1/4 castravete
sucul de la 1 lamaie verde
1 lingurita de zahar brun
1 ardei iute, tocat marunt
1 lingura sos de peste
100g de ridichi, taiate felii
frunzele de la 1 legatura mica de menta
Mod de preparare pentru reteta Pui Satay cu salata de menta si ridichi:
1. Se scufunda o mana de frigarui de lemn in apa fierbinte timp de 20 de minute. Se amesteca laolalta jumatate din cantitatea de salote, coriandru, chimion, turmeric, sos de peste si unt de arahide, apoi se adauga doua linguri de apa clocotita ca sa se obtina un sos. Se amesteca cu puiul si se lasa deoparte 15 minute (se poate lasa la marinat si cateva ore daca vrei sa-l pregatesti dinainte).
2. Pentru salata, se taie castravetele in jumatate pe lungime, se scot samburii cu o lingurita, apoi se taie in felii subtiri. Se asaza intr-un bol restul de salote, sucul de lamaie verde, zaharul, ardeiul iute si sosul de peste. Se amesteca pana cand se dizolva zaharul, apoi se adauga si ridichile, castravetele si menta.
3. Se infig 3-4 bucatele de pui pe frigarui. Se prajesc 6 minute pe fiecare parte, ungandu-le cu marinada pana sunt rumene. Se servesc cu salata si lipid.
Poftă bună!
Sursa: Good Food
Desert: Rețeta Briose cu morcov si ananas... Reteta zilei: Pui la cuptor cu lamaie si legume de primavara...