Vreți să preparați o garnitură sănătoasă? Nu aveți nevoie decât de șase ingrediente! Sfecla murată poate fi păstrată în cămară câteva luni bune, fără să se altereze.
INGREDIENTE:
- 7 sfecle mici
- 120 ml de oțet alb
- 60 g zahăr
- 60 g sare
- o jumătate de linguriță de boabe de piper negru
- 2 frunze de dafin
MOD DE PREPARARE
1. Lăsându-le în coajă, spălați bine sfeclele cu o perie. Puneți-le într-un vas de dimensiuni medii, acoperiți cu apă și așteptați până fierbe. Reduceți focul și lăsați la fiert 45 de minute. Scurgeți și lăsați-le la răcit. Îndepărtați coaja și tăiați-le felii subțiri. Mutați într-un castron mare.
2. Puneți zahărul și oțetul într-un vas mic. Lăsați la fiert 5 minute. Luați vasul de pe foc, adăugați sarea, boabele de piper negru și foile de dafin. Turnați amestecul de oțet peste sfeclă și îndepărtați foile de dafin. Acoperiți și lăsați la răcit.
Poftă bună!
S-a decis câștigătorul Oscarului restaurantelor! Care sunt cele mai bune 10 restaurante în 2018!... Deliciul verii! Rețetă de înghețată cu pepene galben...