- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Deși este cunoscută drept ”Zeița de la Montreal”, Nadia Comăneci este gospodină ca orice româncă și adoră să gătească pentru familia ei. Pentru că sărbătorește Paștele de două ori, atât pe cel catolic, alături de soțul ei, Bart Conner, cât și pe cel ortodox, gimnasta de zece gătește de două ori bunătățile tradiționale. Iată care e secretul ei pentru rețeta de sarmale!
Citește și: Cea mai simplă rețetă de pască. Ai nevoie doar de patru ingrediente
Ce rețetă de sarmale are Nadia Comăneci pentru masa de Paște
Nadia Comăneci a devenit celebră pentru rețeta ei specială de sarmale, preferata fiului său, Dylan. Legendara campioană a dezvăluit că acest preparat a devenit o tradiție în familia lor și constă într-o combinație delicioasă de carne de curcan, ceapă, orez și varză murată, condimentată cu sos de salsa pentru un plus de savoare.
„Facem în fiecare an o sărbătoare în familie, e rar când ne adunăm cu toţii, din toate colţurile lumii. Masa tradiţională e complexă, ei vor curcan, eu fac sărmăluţe cu curcan, sărmăluţe în foi de viţă, pentru că aşa am învăţat de la mama. Am descoperit anul trecut că băieţelul meu iubeşte sarmalele.
În acestea pun carne tocată de curcan (carne slabă care nu îngraşă), ceapă (jumătate o călesc, jumătate o pun crudă) şi puţin orez la final. În loc să folosesc bulion, pun sos de salsa (se ştie că ardeiul iute ajută la slăbit). Eu prepar toată compoziţia şi împletitura, iar dedesubt adaug varză murată, cumpărată la borcan, tăiată de-a gata.”, dezvăluia Nadia Comăneci, în urmă cu câțiva ani, pentru click.ro, citată de Revista Viva.
Citește și: Ingredientul-minune pentru o tocăniță de miel delicioasă. Ce folosesc gospodinele din Ardeal
Nadia Comăneci: „Am învăţat de la mama şi pot spune că mă simt chiar foarte bine în bucătărie”
În ciuda carierei sale impresionante în lumea gimnasticii și a vieții active din Statele Unite ale Americii, Nadia Comăneci nu a uitat tradițiile culinare moldovenești pe care le-a moștenit de la mama sa.
„Îmi place să gătesc, în special preparate din zona Moldovei. Am învăţat de la mama şi pot spune că mă simt chiar foarte bine în bucătărie. Salata de vinete pe care am făcut-o pentru masa de Paşte s-a mâncat în câteva minute.”, a spus Nadia Comăneci, citată de sursa menționată mai sus.
Potrivit declarațiilor ei, preparatul cu care face furori pe masa de sărbătoare este, fără dar și poate, salata de vinete.
„Eu serbez Paştele de două ori. O dată cu soţul şi băiatul meu, Bart şi Dylan, şi a doua oară de Paştele Ortodocşilor. Şi, pentru că deja am serbat Paştele catolicilor, băieţii mi-au cerut un preparat care le place foarte mult. Şi anume salata de vinete. Motiv pentru care am trecut la treabă. (...) Gătesc două lucruri pentru familia mea – unul este salata de vinete cu garnitură de ardei copți. Este ușor de făcut și este bună acum, așa cum era și atunci. Celălalt preparat sunt sărmăluțele în foi de viță. În copilărie, mama făcea sarmale din carne de porc și vită, acum eu le fac din carne de curcan. Am adaptat rețeta pentru că este mai sănătos.”, mai povestea Nadia Comăneci, potrivit Revista Viva.