Ingrediente pentru reteta Salata de legume coapte cu cuscus:
- 1 ardei rosu si unul galben, curatati de seminte;
- ½ dovleac de placinta;
- 2 dovlecei, taiati in felii groase;
- 4 catei de usturoi, necuratati de coaja;
- 3 linguri ulei extravirgin de masline;
- 1 ceapa rosie, taiata in felii groase;
- 1 lingurita seminte de chimion;
- 1 lingura de pasta harissa;
- 50g de migdale crude, intregi;
- 250g de cuscus;
- 300ml supa fierbinte de legume;
- sucul si coaja rasa de la 1 lamaie;
- 20g menta, tocata grosier.
Mod de preparare pentru reteta Salata de legume coapte cu cuscus:
1. Se incalzeste cuptorul la 200º C/gaz 6. Se taie ardeii si dovleacul (cu coaja) in bucatele mici. Se pun toate legumele intr-o tava, se adauga usturoiul, 2 linguri de ulei, sare si piper, se amesteca si se dau la cuptor 20 de minute. Se adauga ceapa, chimionul, pasta harissa si migdalele si se mai lasa 20 de minute.
2. Se pune cuscusul intr-un bol mare, se toarna supa deasupra si se lasa deoparte 10 minute. Se amesteca cu o furculita.
3. Intr-un bol se amesteca sucul si coaja de lamaie cu restul de ulei. Se stoarce deasupra miezul de usturoi din coaja si se amesteca, apoi se adauga si menta. Se toarna peste legume dupa ce se racesc, apoi se amesteca totul cu cuscus.
Pofta buna!
Citeste si Good Food!
Desert inedit: Reteta Tort de ciocolata si ceai Earl Grey... Reteta zilei: Spaghete cu sardine...