Ingrediente pentru reteta Burger din carne de ton, cu topping de porumb:
85g paine alba, rupta in bucati
200g porumb dulce, din conserva, scurs
2 x 85g ton in suc propriu, din conserva, scurs bine
25g branza cheddar, rasa
3 fire de ceapa verde, taiata fin
un ou batut
doua linguri ulei vegetal
chifle din faina integrala, salata verde si salsa, la servire
Mod de preparare pentru reteta Burger din carne de ton, cu topping de porumb:
1. Se mixeaza painea intr-un blender, se pune intr-un bol, apoi se mixeaza si jumatate din cantitatea de porumb. Se amesteca impreuna cu porumbul taiat marunt, porumbul boabe, tonul, branza, ceapa verde, sare, piper si se amesteca bine. Se toarna si oul batut, putin cate putin, pana ce amestecul devine destul de lipicios pentru a putea fi modelat in forma de burgeri.
2. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie de teflon, apoi se prajesc burgerii pe ambele parti timp de 5 minute, pana se rumenesc. Se pun in chifle, alaturi de salata verde si o lingura de salsa.
Pofta buna!
Mai multe retete si povesti culinare pe Good Food Romania!
Sapte alimente controversate pe care trebuie sa le mananci... Retete rapide pentru zile de vacanta (II)...