Ingrediente pentru reteta Cannelloni cu dovlecei in sos de lamaie:
PENTRU SOS
- 1 ceapa, tocata;
- sucul si coaja rasa de la ½ lamaie;
- 25g ulei cu gust neutru (de rapita sau de samburi de struguri);
- 25g de faina;
- 200ml supa de legume;
- 300ml de lapte (sau lapte de soia).
PENTRU UMPLUTURA
- ulei de masline;
- 300g de dovlecei, taiati cubulete;
- 250g de ricotta (sau crema de tofu, pentru versiunea de post);
- 1 mana de patrunjel, tocat;
- 1 mana de busuioc, tocat;
- aproximativ 16 cannelloni;
- 30g de parmezan proaspat ras.
Mod de preparare pentru reteta Cannelloni cu dovlecei in sos de lamaie:
1. Se incinge cuptorul la 180° C. Pentru sos, se prajeste ceapa in ulei de masline, pana se inmoaie, apoi se adauga faina si se mai lasa un minut. Se toarna supa de legume si laptele si se aduce la punctul de fierbere amestecand incontinuu, ca sa nu se formeze cocoloase. Se asezoneaza cu sare, piper si coaja de lamaie, se fierbe 3 minute, apoi se adauga sucul de lamaie.
2. Se prajesc dovleceii in ulei de masline intr-o tigaie incinsa, pana devin aurii pe toate partile. Intr-un bol, se amesteca apoi cu ricotta si cu verdeata. Se asezoneaza si se pune toul intr-o punga, care se va taia la un colt (se poate folosi si un varf pentru spritat biscuiti, cu diametrul mare).
3. Se umplu cannelloni cu amestecul de dovlecei si se asaza unul langa altul intr-un vas termorezistent uns cu ulei. Se toarna sosul deasupra, se presara parmezan si se lasa la cuptor 45 de minute sau pana suprafata devine usor rumena.
Poftă bună!
FOTO: iga.net.au
VIDEO! Reteta lui Vladutz: Varza umpluta... Reteta asiatica: Salata de alge wakame cu castraveti...