Antena Căutare

Reteta zilei: Cannelloni cu spanac si ricotta

Iata o noua metoda de a gati spanacul proaspat! Incearca aceasta reteta italiana delicioasa!

Ingrediente pentru reteta Cannelloni cu spanac si ricotta:

PENTRU SOSUL DE TOMATE

- 3 linguri ulei de masline;

- 8 catei de usturoi, zdrobiti;

- 3 linguri de zahar fin;

- 2 linguri otet de vin rosu;

- rosii din 4 conserve, de cate 400g;

- 1 legatura mica frunze de busuioc.

PENTRU TOPPING

- 2 cutii de mascarpone de cate 250g;

- 3 linguri de lapte;

- 85g de parmezan, ras;

- 500g bilute de mozzarella, feliate.

PENTRU UMPLUTURA

- 1kg de spanac;

- 100g de parmezan, ras;

- 3 cutii de ricotta, de cate 250g fiecare;

- 1 praf de nucsoara rasa;

- 400g de paste cannelloni.

Mod de preparare pentru reteta Cannelloni cu spanac si ricotta:

1. Mai intai se face sosul de tomate. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare si se prajeste usturoiul 1 minut. Se adauga zaharul, otetul, rosiile, se asezoneaza putin si se fierbe 20 de minute, amestecand din cand in cand, pana se ingroasa. Se adauga busuiocul si se toarna sosul intr-un vas mare, termorezistent, putin adanc (sau in doua vase mai mici). Se lasa deoparte. Se face apoi un sos batand mascarponele cu laptele pana cand se inmoaie, se asezoneaza si se lasa deoparte.

2. Se pune spanacul intr-o strecuratoare mare si se toarna deasupra un ibric cu apa fierbinte pentru a-l opari (este posibil sa faci asta in mai multe etape). Cand se raceste suficient ca sa poata fi manevrat, se stoarce excesul de apa. Se taie spanacul grosier si se amesteca intr-un bol mare cu 100g de parmezan si cu ricotta. Se asezoneaza bine cu sare, piper si nucsoara.

3. Se incalzeste cuptorul la 200º C/gaz 6. Folosind o punga de spritat sau o punga alimentara taiata la un colt, se introduce umplutura in tuburile de cannelloni. Se asaza tuburile unul langa altul, deasupra sosului de rosii si se acopera cu sosul de mascarpone, cu ajutorul unei linguri. Deasupra se pun parmezanul si mozzarella. Se coc 30-35 de minute pana cand se rumenesc. Se iau din cuptor si se lasa deoparte 5 minute inainte de a le servi.

Poftă bună!

FOTO: goodfood.ro

VIDEO! Reteta lui Vladutz: Ciorba taraneasca dreasa... Desert: Rețeta Biscuiti cu malai si portocale...
Luna Plină în Balanță. Ce schimbări aduce pentru nativi în aprilie 2023
Luna Plină în Balanță aduce multe schimbări pentru nativii în zodiac. Aprilie va veni cu...
Horoscopul zilei de 2 aprilie 2023. Taurii se gândesc la vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 2 aprilie 2023 aduce vești bune pentru nativii din zodia Taurului. Aceștia...
Parteneri
Zodii care vor simți regret pe data de 2 aprilie 2023. Nativii care se vor confrunta cu emoții puternice
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x