Ingrediente pentru reteta Cartofi cu smantana, la cuptor:
- 1 kg de cartofi
- 200 grame de smantana
- masline
- ciuperci
- ceapa
- telemea
- marar
Mod de preparare pentru reteta Cartofi cu smantana, la cuptor:
1. Cartofii se lasa la fiert jumatate din timpul de fierbere. In tot acest timp, taiati ingredientele si puneti ceapa la calit, in doau linguri de ulei de masline.
2. Cand ceapa s-a rumenit indeajuns, puneti si ciupercile si maslinele, lasati-le 3 minute si apoi adaugati smantana si putin lapte. Lasati sa se fiarba putin.
3. Ungeti un vas de ceramica cu putin unt si apoi puneti cartofi, peste care sa adaugati sosul facut in tigaie. Deasupra se rade telemea, cat sa acopere toti cartofii. Se lasa la cuptor, la foc mediu, 20 de minute.
Se serveste cu marar.
Pofta buna!
Foto: epicureselections.com
Reteta simpla: Salata de morcovi cu stafide... Desert usor: Reteta Prajitura cu cocos...