Ingrediente pentru reteta de post Cartofi noi crocanti la cuptor:
- 1kg de cartofi noi;
- 1 mana de capere mici;
- 2 maini de masline negre, curatate de samburi;
- 1 lingura de frunze de cimbru;
- 1 legatura mica de rozmarin, rupta in bucatele;
- 6 linguri ulei de masline extravirgin;
- 1 lingura de otet din vin alb.
Mod de preparare pentru reteta de post Cartofi noi crocanti la cuptor:
1. Se incinge cuptorul la 220º C/gaz 9. Se fierb cartofii pana se inmoaie, aprox. 12 minute. Se scurg, se injumatatesc si se rastoarna intr-un bol. Se adauga caperele, maslinele si ierburile, apoi se stropesc cu cea mai mare parte parte din ulei si se asezoneaza. Se amesteca, zdrobind usor cartofii.
2. Se tapeteaza o forma de copt cu hartie pergament, avand grija sa lasati o portiune de foaie atarnand pe margini. Se rastoarna amestecul de cartofi in forma si se preseaza. Se amesteca otetul cu restul de ulei, se stropeste peste cartofi si se da totul la cuptor pentru 40 de minute, pana se rumeneste.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro
VIDEO! Truc in bucatarie: Cum sa cureti cartofii in doar doua secunde... Bautura: Smoothie de zmeura si banane...