Ingrediente pentru reteta de post Legume rumenite cu naut si sos de rosii:
- 3 dovlecei, taiati mare;
- 1 vanata, taiata in betisoare groase;
- 3 catei de usturoi, tocati;
- 2 ardei grasi rosii, curatati de seminte si taiati bucati;
- 2 cartofi mari pentru copt, curatati de coaja si taiati bucati;
- 1 ceapa, tocata;
- 1 lingura seminte de coriandru;
- 4 linguri ulei de masline;
- 400g de rosii din conserva, tocate;
- 400g de naut din conserva, spalat si scurs;
- 1 legatura de coriandru, tocat grosier.
Mod de preparare pentru reteta de post Legume rumenite cu naut si sos de rosii:
1. Se incinge cuptorul la 200º C/gaz 7. Se rastoarna toate legumele intr-o tava mare si se presara cu seminte de coriandru, o mare parte din cantitatea de ulei, sare si piper. Se aranjeaza totul pe un singur strat si se da la cuptor pentru 45 de minute, amestecand o data sau de doua ori pana cand legumele se rumenesc pe margini.
2. Se asaza tava pe ochiul aragazului la foc potrivit, apoi se adauga rosiile si nautul. Se aduce la punctul de fierbere, amestecand cu grija. Se asezoneaza dupa gust, se stropeste cu ulei de masline si se presara deasupra frunzele de coriandru. Se asaza pe farfurii sau se serveste direct din tava cu paine.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro
Desert: Rețeta Briose cu banane si nuci... Gustare: Rețeta Tarta de batog afumat, ceapa verde si sofran...