Ingrediente pentru reteta Muschi de porc cu sos de ardei iute:
2 cepe rosii, una taiata in felii subtiri si cealalta, in felii groase
sucul de la 2 lamai verzi
2 linguri pasta de ardei iute
2 linguri praf de chilli
3 linguri de zahar brun
2 X 500g muschi de porc
frunze de coriandru si foi de tortilla moi
2 lingurite de oregano uscat
8 catei mari de usturoi, cu coaja
6 rosii medii, taiate in jumatate
Mod de preparare pentru reteta Muschi de porc cu sos de ardei iute:
1. Se asaza ceapa taiata subtire intr-un bol cu sucul de la o lamaie verde, jumatate din cantitatea de oregano, un varf de sare si unul de piper. Se lasa deoparte.
2. Se prajeste usturoiul in coaja, fara ulei, intr-o tigaie nonaderenta, pana cand se innegreste, aproximativ 8 minute, apoi se curata de coaja. Se incinge cuptorul pe functia grill. Se asaza ceapa taiata gros pe o tava de copt impreuna cu rosiile, cu partea taiata in sus. Se adauga sare si piper si se dau la cuptor pana cand se innegresc. Se rastoarna intr-un bol laolalta cu usturoiul, pasta de ardei iute, o lingurita de praf de chilli, o lingura de zahar si restul de suc de lime. Se adauga sare si piper, se mixeaza intr-un blender pana cand se obtine o pasta omogena. Se asaza intr-o tigaie si incalzeste putin pe foc.
3. Se unge carnea cu restul de chilli, oregano, zahar, sare si piper. Se frige intr-o tigaie-gratar sau la cuptor, sub grill, 5 minute pe fiecare parte. Se serveste taiata felii infasurata in foi de tortilla calde, cu sos, ceapa marinata si coriandru.
Pofta buna!
Foto: Good Food
Desert: Reteta Patratele de fistic & ciocolata cu lapte... Desert: Reteta Mousse de ciocolata alba si zmeura...