Ingrediente pentru reteta Muschi de vita la gratar cu dressing chimichurri:
- 300-400g muschi de vita.
PENTRU DRESSING
- 1 lingurita seminte de chimion;
- ½ lingurita seminte de fenicul;
- frunzele de la 1 legatura mica de patrunjel, tocate;
- 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat marunt;
- 1 lingurita frunze de cimbru;
- 5 linguri ulei de masline;
- 2 linguri otet de vin rosu.
Mod de preparare pentru reteta Muschi de vita la gratar cu dressing chimichurri:
1. Pentru dressingul chimichurri, se prajesc semintele intr-o tigaie nonaderenta timp de 30 de secunde, pana cand incep sa se degaje aromele. Se rastoarna intr-un bol mic si se adauga amestecand patrunjelul tocat, ardeiul iute, cimbrul, uleiul si otetul. Se asezoneaza cu piper - poti adauga sarea chiar inainte sa servesti.
2. Se asaza friptura pe o farfurie si se unge cu un sfert din dressing. Se lasa la marinat la temperatura camerei timp de 30 de minute. Daca o pregatesti dinainte, las-o la frigider pana la 2 ore si scoate-o cu 15 minute inainte sa o pui pe foc.
3. Se incinge bine gratarul sau tigaia-gratar. Se asezoneaza carnea cu sare, apoi se pune pe foc cate 2-3 minute pe fiecare parte, in functie de grosimea bucatii de carne si de cat de bine facuta o preferi. Se serveste pe un tocator, se taie in felii subtiri si se toarna restul de dressing deasupra.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro
Reteta: Green Curry Soup... Rețeta: Cum se prepara salata Caesar...