Ingrediente pentru rețeta Panzanella, salată rece pe bază de pâine (4 portii)
8 felii de paine veche;
250 ml apa;
100 ml ulei de masline;
o ceapa rosie;
500 grame rosii cherry;
un castravete mic;
4 linguri otet rosu;
doua tulpini telina;
100 grame masline negre;
50 grame capere;
o legatura busuioc proaspat;
sare, piper.
Mod de preparare pentru rețeta Panzanella, salată rece pe bază de pâine (20 de minute + o ora)
Intr-un bol mic amestecati impreuna apa, uleiul de masline, jumatate din otet si ceva sare si piper. Turnati apoi amestecul peste cele 8 felii de paine veche, aflate intr-un alt vas, una langa alta. Asteptati apoi ca painea sa inmagazineze tot lichidul.
Intre timp taiati ceapa rosie in rondele, iar restul vegetalelor taiati-le in cubulete (telina, castravetele, rosiile). Puneti totul intr-un alt bol, apoi adaugati si maslinele (fara samburi), caperele si busuiocul, tocat marunt. Asezonati cu sare si cu piper.
Intr-un vas mare, de servit, amestecati apoi usor painea inmuiata cu legumele, si lasati totul la marinat timp de o ora, la frigider.
Pont: daca nu aveti paine veche folositi paine proaspata, dar prajita.
Pofta buna!
Foto: duodishes.com
Gustare: Bruschete cu anghinare si ricotta... Desert in 5 minute: Rețeta Parfait de pere cu iaurt grecesc...