Ingrediente pentru rețeta de paste cu piept de pui și sos pesto (4 portii):
trei bucati de piept de pui;
400 grame paste fettucine;
o lingura de ulei de masline;
doua linguri de sos pesto;
100 ml smantana;
sare, piper.
Mod de preparare pentru rețeta de paste cu piept de pui și sos pesto (30 minute):
Se taie pieptul de pui in bucati mari, apoi se preseaza cu un tocator de carne pentru a deveni cat mai plate. Se incalzeste apoi uleiul intr-o tigaie, apoi se pun bucatile de pui la sotat, pe ambele parti, timp de 3-4 minute.
Intre timp se fierb si pastele, conform instructiunilor, apoi se arunca apa, cu exceptia a doua sute de ml, care se pastreaza.
Separat, intr-un alt vas, se incalzesc pe foc cele doua linguri de sos pesto, pana cand acesta devine mai lichid, apoi se adauga smantana si se amesteca bine. Se adauga pastele fierte si se pune si lichidul pastrat, de la fierbere.
Se pun deasupra bucatile de piept de pui si se sevesc pastele.
Poftă bună!
Foto: marthastewart.com