Ingrediente pentru reteta Pilaf cu prune uscate:
- 3 linguri ulei de floarea-soarelui;
- 1 ceapa, tocata;
- 1 cana de orez cu bobul rotund;
- 2 ligurite de zahar brun;
- 1 praf de sare;
- 1 pumn de prune uscate, fara samburi.
Mod de preparare pentru reteta Pilaf cu prune uscate:
1. Se incinge cuptorul la 180ºC/gaz 4. Se prajeste ceapa la foc mic pana se inmoaie, intr-o cratita care merge la cuptor, apoi se adauga orezul, se amesteca si se toarna destula apa fiarta cat sa acopere orezul cam cu 1cm. Se presara zaharul si sarea. Se lasa sa fiarba 10 minute, amestecand din cand in cand.
2. Se adauga prunele, apoi se da la cuptor inca 15 minute, ca sa se absoarba toata apa si sa se rumeneasca (se mai adauga apa fierbinte, daca e nevoie).
Poftă bună!
FOTO: foreverlookingood.com
Reteta traditionala: Mucenici moldovenesti... Reteta simpla: Ciuperci la gratar cu branza de capra...