Ingrediente pentru reteta Placinta cu verdeturi:
50g de unt
50g de faina
2 lingurite praf de mustar
600ml de lapte
200g branza maturata Cheddar, rasa
2 cartofi mari, taiati rondele
inflorescentele de la o capatana de broccoli
inflorescentele de la o conopida
200g de mazare congelata
o legatura ceapa de tuns, tocata
Mod de preparare pentru reteta Placinta cu verdeturi:
• 1. Se topeste untul intr-o tigaie, se amesteca cu faina si praful de mustar si se lasa pe foc cam un minut. Se adauga laptele treptat pana se obtine un amestec omogen, fara cocoloase, si se amesteca in continuare pana da in clocot si se ingroasa, capatand consistenta unei creme. Se da deoparte si se incorporeaza branza rasa, pastrand putina pentru adaugat la sfarsit.
• 2. Se porneste aragazul la 220ºC si se pune la fiert o oala mare cu apa. Se fierb cartofii pentru 5 minute, se adauga broccoliul si conopida si se lasa 3 minute, apoi se adauga mazarea si se mai lasa la fiert inca un minut. Se scurg legumele prin strecuratoare. Se pun deoparte feliute de cartof suficiente pentru a acoperi totul cand mancarea este gata, apoi se adauga cu grija legumele si ceapa de tuns in sosul gata preparat.
• 3. Se rastoarna totul intr-o tava adanca, acoperindu-se cu feliile de cartof care au fost puse deoparte si se presara deasupra restul de branza rasa. Se da la cuptor 20-25 de minute pana se formeaza o crusta aurie si se serveste direct din tava.
Pofta buna!
Citeste si GoodFood!
Reteta usoara: Salata de broccoli cu avocado... Reteta Taitei Singapore - deliciosi si usor de preparat...