Ingrediente pentru reteta Porc inabusit cu chorizo:
ulei de masline
1kg spata de porc, fara piele si fara grasime, taiata in cuburi de 5cm
1 ceapa mare, taiata in felii
2 catei de ustuoi, tocati
3 linguri otet de sherry
250g de chorizo sau alt carnat de porc condimentat
1 lingurita de seminte de fenicul, zdrobite
400g de rosii tocate din conserva
1 lingura pasta de tomate
2 felii de paine alba
coaja rasa de la 1 lamaie
1 legatura mica de patrunjel, tocata marunt
Mod de preparare pentru reteta Porc inabusit cu chorizo:
1. Se incalzeste cuptorul la 160º C/gaz 3. Se incalzeste o lingura de ulei intr-o cratita mare. Se asezoneaza carnea de porc si se rumeneste, se scoate cu o spumiera si se asaza pe o farfurie. Se adauga ceapa si usturoiul peste ulei si se lasa pe foc pana cand se inmoaie. Se adauga otetul si se fierbe la foc mare timp de doua minute, apoi se adauga chorizo si se lasa pe foc pana cand isi elibereaza grasimea. Se adauga amestecand semintele de fenicul si se mai lasa pe foc un minut.
2. Se reasaza porcul in cratita impreuna cu rosiile tocate. Se adauga pasta de tomate si apa suficienta incat sa ajunga pana la jumatatea bucatilor de carne. Se acopera si se lasa pe foc 30 de minute.
3. Se mixeaza painea intr-un robot pana cand se face firimituri. Se incalzesc doua linguri de ulei intr-o cratita mare si se prajesc firimiturile pana cand devin aurii. Se adauga coaja de lamaie si patrunjelul, sare si piper. Se serveste carnea in boluri si se presara cu pesmetul aromat.
Poftă bună!
Foto: Good Food
Reteta de post a zilei: burger cu ciuperci la grill... Rețeta de desert cremos cu coacaze negre...