Ingrediente pentru reteta Pui cacciatore cu bacon:
- 2 linguri ulei de masline;
- 1 pui mare, cam de 1,8-2,2kg, sectionat in 8 bucati;
- 6 feliute de bacon (sau costita fara os), tocate;
- 2 cepe feliate;
- 2 fire de rozmarin;
- 2 conserve x 400g de rosii tocate;
- 2 linguri de otet din vin alb sau rosu;
- 1 lingura de zahar;
- 500ml supa de pui;
- 1 legatura mica de patrunjel tocat (optional).
Mod de preparare pentru reteta Pui cacciatore cu bacon:
1. Se incalzeste uleiul intr-o cratita cu fundul gros. Se prajeste puiul, cateva bucatI odata, pana cand pielea este rumena pe toate partile. Pe masura ce fiecare bucata este gata, se scoate pe o farfurie. Se da focul incet si se pune baconul. Se prajeste la foc mic, astfel incat o parte din grasime sa se topeasca in cratita; se lasa pana devine crocant. Se scoate cu o spumiera sI se da deoparte, impreuna cu bucatile de pui; se adauga ceapa si rozmarinul in cratita. Se prajesc 5-10 minute, pana cand ceapa se inmoaie, apoi se adauga puiul sI baconul, impreuna cu rosiile, otetul, zaharul, supa, si se asezoneaza.
2. Se da in clocot, se acopera si se fierbe totul la foc mic timp de 40-50 de minute, pana cand puiul este fraged - se verifica una dintre pulpe, pentru ca acestea se fac mai greu. Se amesteca patrunjelul, daca se foloseste, si se serveste cu piure, paste sau orez, daca se mananca imediat. In caz contrar, se lasa la racit si se tine la frigider cel mult 24 de ore. Sau se poate congeal pana la 3 luni. Se decongeleaza peste noapte in frigider. Se pune in cratita, se incalzeste, apoi se acopera si se lasa la foc mic pana cand puiul este foarte fierbinte. Nu se fierbe, pentru ca s-ar putea intari.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro
Mic dejun: Rețeta Sandwich club... Bautura: Buck's Fizz...