Ingrediente pentru reteta Pui la cuptor cu sos de vin si tarhon:
- 1 pui intreg;
- 1 ceapa;
- 1 legatura de tarhon;
- ½ lamaie;
- ½ sticla de vin alb sec.
Mod de preparare pentru reteta Pui la cuptor cu sos de vin si tarhon:
1. Se incalzeste cuptorul la 180° C/gaz 6. Intr-o tava se asaza 1 ceapa taiata pe jumatate si feliata si ½ legatura de tarhon. In pui se indeasa ½ lamaie si ½ legatura de tarhon (pastrand cateva frunze). Se unge pieptul cu unt moale si se asezoneaza bine peste tot.
2. Se asaza puiul pe ceapa si se pune la cuptor 1 ora, apoi se toarna ½ sticla de vin alb sec si se coace inca 30 de minute sau pana se patrunde puiul. Se scoate puiul din tava si se lasa sub folie de aluminiu 15 minute. Se indeparteaza tulpinile de tarhon si grasimea in exces, cu o lingura. Se pune tava pe aragaz si se lasa sosul sa clocoteasca. Se asezoneaza, se adauga tarhonul pastrat, se fierbe cateva minute si se serveste cu puiul.
Poftă bună!
Desert: Rețeta Tort cu ananas... Desert: Rețeta Prajitura pufoasa si usoara cu ciocolata si cafea...