Ingrediente pentru reteta Pui umplut cu spanac si curmale:
1 ceapă mare, feliata fin
2 catei de usturoi, feliati
Ulei de masline
8 curmale, tocate marunt
200g de spanac, tocat
2 lingurite de chimion macinat
4 piepti de pui, fara os si piele
2 linguri sirop de rodie sau miere
Fasole verde congelata, pentru servit
Mod de preparare pentru reteta Pui umplut cu spanac si curmale:
1. Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se prajesc ceapa si usturoiul intr-o tigaie nonaderenta cu putin ulei de masline si cu putina sare pentru 5 minute, apoi se adauga curmalele, spanacul si jumatate din chimion. Se mai lasa pe foc 1-2 minute.
2. Se taie pieptii de pui pe lungime, astfel incat sa se deschida ca o carte. Se imparte umplutura intre pieptii de pui, apoi acestia se pun intr-o tava putin adanca. Se freaca apoi cu restul de chimion si se asezoneaza. Se stropesc cu siropul de rodie sau cu mierea si se coc 20 de minute. Se servesc cu fasolea verde oparita puţin si asezonata.
Poftă bună!
Foto: bettycrocker.com
VIDEO! Desert special pentru copii: Rețeta Bezele cu ciocolata... Desert: Rețeta Briose glazurate...